Zelf diksap maken
Diksap is makkelijk zelf te maken en zo doe je dat.
Wat heb je nodig om zelf diksap te maken??
- 2 kilo appels ( is goed voor ongeveer 400ml diksap
- Keukenmes
- Pan
- Glazen flessen
- Vergiet
- kaasdoek
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in grove stukken.
- Doe de appels in een pan en breng dit aan de kook.
- Laat een uurtje zachtjes pruttelen totdat je appelmoes hebt.
- Zet een vergiet op een grote kom en leg er een kaasdoek in.
- Schep hier de moes op. Bind de kaasdoek dicht, zet er iets op met een beetje gewicht en laat een nacht uitlekken.
- De volgende ochtend knijp je het doek goed uit zodat al het vocht uit de moes is.
- Schenk dit in een pannetje en laat inkoken totdat je een lichte siroop overhoudt.
- Zeef de siroop en schenk in een gesteriliseerde glazen fles en laat afkoelen.
- Genieten maar!
Recent Posts