Diksap pannekoeken
Het is weer herfst en dat betekent kortere en donkere dagen. Wij hebben dan de behoefte aan iets lekkers, iets warms. Bij deze delen wij ons recept voor deze heerlijke Diksap pannenkoeken. Laat ons weten waar jij behoefte aan hebt deze dagen.
Wat heb je nodig om diksap pannekoeken te maken?
- 120 gr bloem
- 3 eieren
- 2 dl melk
- snufje zout
- mespuntje kaneelpoeder
- theelepeltje bakpoeder
- boter / olie om te bakken
- Verschillende toppings zoals frambozen, blauwe bes, Diksap appel en/of bramen
- 2 mengkommen
- Garde
- pan met antiaanbaklaag
- deksel/spatel (om de pannenkoekjes om te draaien)
Bereidingswijze
- Maak een beslag van de bloem bakpoeder eidooiers, melk, zout en kaneelpoeder.
- Sla de eiwitten luchtig met een garde en meng dit door het beslag.
- Zet de pan op het vuur en laat daar de boter/olie in warm worden.
- Schep hoopjes beslag in de pan ( houd er rekening mee dat heb beslag wat uitloopt).
- Bak de pannenkoekjes goud bruin op laag vuur. Hoe langzamer je ze bakt, hoe luchtiger ze blijven.
- Bestrooi ze met de toppings en schenk wat diksap erover.
- Eet smakkelijk!
Recent Posts