Hoi! Wij zijn druk bezig deze site voor je te laden...

Recept: Diksap ijsjes

Zelf diksap yoghurtijsjes maken? Dat doe je zo!

Je kent het wel, het is warm buiten en de kinderen hebben zin in een ijsje. Jij denkt bij jezelf, nee want dat is al de zoveelste deze zomer. Wij hebben een super simpel, DIY Diksap ijsjes recept zonder gekkigheid voor je bedacht! Zij hun zin, jij je zin!

Wat je nodig hebt:

  • 50 gram aardbeien of frambozen
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels diksap (bijvoorbeeld zomerfruit of geel fruit)
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze:

Maak het fruit schoon en pureer het met een staafmixer. Roer het  fruit en de diksap door de yoghurt. Verdeel de vruchtenyoghurt over de ijsvormpjes. Laat de ijsjes bevriezen en smullen maar!

 

 

Veelgestelde vragen

Op internet wordt veel geschreven over diksap en wat dit wel/niet zou zijn. Om duidelijkheid te verschaffen hebben wij hier de pagina “veelgestelde vragen” opgesteld.  In het kort:

  • Diksap wordt al sinds 1949 gemaakt van Fruit en Fruit alleen. Limburgse fruittelers zijn vanaf die tijd gestart met het maken van Diksap onder het merk Covelt Dixap.
  • De ouders die kiezen voor diksap, kiezen voor een aanmaaklimonade zonder toevoegingen. Geen kunstmatige kleur, geur smaakstoffen of conserveringsmiddelen maar een aanmaaklimonade gemaakt van puur fruit, verder niets!
  • Bepaal zelf hoe mild/zoet het drankje is wat jij je kinderen geeft. Voeg slechts enkele druppels toe voor water met een natuurlijk smaakje.
  • Ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen

Voor meer veelgestelde vragen:

Recept: Koekjes met diksap

Speltkoekjes met Diksap

Oeh lekker, koekjes met Diksap! Natuurlijk kun je nog meer toevoegen, zoals rozijntjes, nootjes of chocolate chunks om heerlijke koekjes te bakken.
Ingrediënten ( voor 15 koekjes)
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram zachte boter
  • 75 ml diksap appel of bijvoorbeeld diksap zomerfruit!
  • 15 gram sesamzaad
  • 5 gram lijnzaad
  • 25 gram rozijntjes, nootjes, fijngehakte chocolade
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Voeg alle ingredienten in een ruime kom en kneed er een bal van
  • Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 25 gram
  • Rol bolletjes van het deeg en druk ze plat
  • Leg de koekjes op een bakplaat (ingevet of gebruik bakpapier)
  • Bak de koekjes in ca 15 min goudbruin
  • Laat de koekjes na het bakken even afkoelen
  • Bewaar ze, zoals mijn dochter graag doet, in je Hello Kitty Koekjestrommel” 🙂

Diksap maken en bewaren

Goede vraag! Hoe kun je Diksap het beste maken en bewaren?

Je leest het hier:)

Diksap maken

De standaard mengverhouding voor volwassenen is 1 deel diksap met 8 delen water. Je gebruikt dan ongeveer 25 ml diksap per glas. Voor baby’s kun je diksap het beste aanlengen met 12 tot 14 delen water. Zo drinkt je kleintje iets lekkers en krijgt het tegelijkertijd niet te veel calorieën binnen. Natuurlijk kun je het nog verder verdunnen.

Diksap bewaren

Een aangebroken fles diksap is vrij lang houdbaar. Als je de fles in de koelkast bewaart, kan je het gerust tot 3 maanden goed houden. Aangelengd diksap kun je nog 24 uur bewaren in de koelkast. Ongeopend kun je de fles lang bewaren. Bij voorkeur op een donkere koele plaats zoals je voorraadkast. De uiterste gebruiksdatum vind je op de dop!

Appelconcentraat, wat is dat eigenlijk? Wij hebben het antwoord!

Appelconcentraat, wat is dat eigenlijk?

Op een fles appeldiksap zie je in de ingrediëntenlijst slechts 1 ingrediënt staan namelijk “appelconcentraat” maar wat is appelconcentraat eigenlijk? Hier een korte uitleg:

Diksap staat voor ingedikt fruitsap (heel dik sap dus 🙂 ). Na het persen van de appels wordt uit het sap het water ontrokken waardoor het sap wordt ingedikt. Een ander woord voor indikken is concentreren. Het ingedikt sap van appel noemen we dan ook appelconcentraat. Appelconcentraat is puur fruit, verder niets. Met een fles diksap een huis heb je altijd iets te drinken in huis zonder gekke toevoegingen.

Hoe kan ik het beste diksap maken?

Hoe kan ik het beste diksap maken?

Het leuke aan Diksap is dat jij je drankje kunt maken hoe jij het wilt! Er zijn geen vaste richtlijnen voor diksap maken maar wij adviseren normaal voor volwassenen 1 deel diksap met ongeveer 8 delen water.

Diksap maken voor kinderen:

Voor baby’s en peuters kun je Diksap het beste aanlengen met 12 tot 14 delen water. Met een paar druppels diksap geef je net dat beetje extra smaak aan water waardoor je kleine wel genoeg drinkt maar niet aan een te zoete smaak went.

Kortom: omdat diksap gemaakt is van fruit heb je veel minder diksap nodig om een lekker glaasje drinken te krijgen zonder al te veel (fruit) suikers.