Wat is Dixap?

We krijgen regelmatig de vraag, wat is diksap eigenlijk?

Diksap betekent letterlijk ingedikt sap. Het is dus niets meer en niets minder dan geconcentreerd vruchtensap. Alleen dat; geen toevoegingen. Om diksap te maken wordt er water uitgehaald. Een heleboel water, want om 1 liter diksap te maken is er maar liefst 10 kg fruit nodig. Kun je nagaan hoeveel smaak er in een flesje zit! Diksap bestaat al sinds 1949, en wordt als sinds die tijd gemaakt van fruit en fruit alleen. Omdat diksap al zo ontzettend lang bestaat is het vaak ook bekend bij de opa’s en oma’s, zij gaven het vroeger al aan hun kinderen. Dat klinkt misschien oudbollig maar dat is het zeker niet. Want aandacht voor calorieën en tegelijkertijd meer aandacht voor het milieu is echt van deze tijd. Zo kun je diksap ook gebruiken in je Sodastream, super hip juist!

Dus, wat is diksap? Diksap is:

  • Gemaakt van 100% fruit en dus zonder toegevoegde suikers. In diksap zitten alleen de natuurlijke suikers uit het fruit waarvan het is gemaakt is. En dat is méér dan lekker genoeg!
  • Dé manier om thuis zelf water met een (natuurlijk) smaakje te maken.
  • Beter voor het milieu, omdat je alleen de siroop koopt en deze mengt met het water dat gewoon uit de kraan komt.
  • Verrassend lekker! Je kunt met diksap een lekker drankje maken maar je kunt het ook voor de lekkerste recepten gebruiken. Denk aan ijsjes, pannenkoeken of koekjes! Bekijk de blog voor alle heerlijke recepten!

Diksap wordt gemaakt van 100% fruit. In diksap zitten dus geen kunstmatige kleur-, geur of smaakstoffen. Maar ook geen conserveermiddelen of zoetstoffen.  Puur fruit, verder niets! Dit wil zeggen geen rare en onnodige toevoegingen maar puur geconcentreerd sap. Dit is overigens meteen de reden waarom diksap vaak wat duurder is dan andere limonadesiropen op het kinderschap. Echter, ook in fruit zitten suikers en deze vind je dan ook terug in het diksap. Gelukkig heb je het aantal calorieën in een glaasje diksap helemaal zelf in de hand. Dus, wil je bijvoorbeeld water met een smaakje? Pak een glas water en voeg slechts enkele druppels diksap toe! Met een fles diksap heb je altijd wat te drinken in huis hebt, lekker makkelijk.

Diksap past perfect bij een verantwoorde en gezonde levensstijl van bewust eten, drinken en voldoende beweging. Door de pure en natuurlijke vorm van diksap weet je precies wat je kindje binnenkrijgt. En dat is alleen fruit. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. En al helemaal geen toegevoegde suikers. Kortom, ja, wij vinden diksap een verantwoord en gezond alternatief voor siropen en frisdrank.

Wil jij meer weten over diksap en lezen wat diksap precies is? Kijk eens op deze pagina. Hier nog meer uitleg over “wat is  diksap” en hoe het gemaakt wordt. Nog meer inspiratie nodig (wie krijgt er geen genoeg van?), kijk dan eens hier (https://dixap.nl/veelgestelde-vragen/)

Neem contact op

Neem gerust contact met ons op. Om vragen te stellen over diksap, opmerkingen te versturen of om gewoon even hallo te zeggen:).

Not readable? Change text. captcha txt