Diksap bosvruchtenmix
Dit lekkere recept met diksap vonden we op de website van Eet het beter. Annemieke is een trotse mama van drie stoere jongens en een foodblogger!
Wat heb je nodig?
- 250 gram bosvruchten. ( vers of diepvries, liefst biologisch)
- 1 banaan
- 3 eetlepels diksap (of meer / minder naar smaak.)
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel agar agar
- snuf zout
- pan en pollepel
Bereidingswijze:
- Snijd de banaan in plakjes en halveer deze.
- Verwarm een pannetje met de bosvruchten in een bodempje water op het fornuis.
- Voeg hier het diksap en de agar agar aan toe en laat het geheel 1 minuut koken.
- Haal de pan van de warmtebron af en roer zowel de banaan als de specerijen er doorheen.
- Proef of het op smaak is en voeg naar wens ingrediënten toe.
- Laat de bosvruchtenmix afkoelen. Je zult merken dat hij dikker wordt.
- Eet smakelijk!
Recent Posts