Hoi! Wij zijn druk bezig deze site voor je te laden...

Diksap maken en bewaren

Diksap maken en bewaren

Goede vraag! Hoe kun je Diksap het beste maken en bewaren?

Je leest het hier:)

Diksap maken

De standaard mengverhouding voor volwassenen is 1 deel diksap met 8 delen water. Je gebruikt dan ongeveer 25 ml diksap per glas. Voor baby’s kun je diksap het beste aanlengen met 12 tot 14 delen water. Zo drinkt je kleintje iets lekkers en krijgt het tegelijkertijd niet te veel calorieën binnen. Natuurlijk kun je het nog verder verdunnen.

Diksap bewaren

Een aangebroken fles diksap is vrij lang houdbaar. Als je de fles in de koelkast bewaart, kan je het gerust tot 3 maanden goed houden. Aangelengd diksap kun je nog 24 uur bewaren in de koelkast. Ongeopend kun je de fles lang bewaren. Bij voorkeur op een donkere koele plaats zoals je voorraadkast. De uiterste gebruiksdatum vind je op de dop!

Delen

2 reacties
 • Elise

  juni 1

  Laatst had ik een fles een tijdje buiten de koelkast staan. Kan ik deze nog gewoon gebruiken?

  Beantwoorden
  • admin

   juni 1

   Hoi Elise, over het algemeen is het niet erg als de fles korte tijd buiten de koelkast heeft gestaan. Mocht het erg heet zijn geweest die dan dan kan het zijn dat de fles is gaan gisten. Dit zie en ruik je meteen. Mijn advies. Als de geur, kleur en smaak nog steeds gelijk is dan kun je de fles alsnog consumeren. Mocht je je twijfels hebben gooi de fles dan weg. Groet en hopelijk lukt het zo!

   Beantwoorden

Laat een berichtje achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *