Vanaf welke leeftijd kan mijn kindje diksap drinken?

 In veelgestelde vragen

Wij adviseren, net als het consultatiebureau, om diksap pas te geven aan kindjes vanaf zes maanden. Tot die tijd  is het gebruikelijk om baby’tjes alleen borstvoeging/melk te geven.

Maar dan?

Dixap is geschikt voor kinderen en baby’s vanaf 6 maanden. Wil je je zoontje of dochtertje (of je kleinkind … “lekker oma!”) laten genieten van de pure smaak van fruit? En vind je ook dat we eens moeten ophouden om zomaar overal toegevoegde suikers in te doen? Dan is Diksap de uitkomst.

Diksap voor een baby

Tot een baby 6 maand is, is het gebruikelijk om baby’tjes alleen borstvoeging/melk te geven. Het is belangrijk dat elk kind een goede basis meekrijgt, een baby kan op jonge leeftijd alle benodigde voedingsstoffen uit melk halen. Vanaf een maand of 4 wordt er naast vloeistof ook gestart met kleine hapjes groente en fruit. Dit om de kinderen vast te laten wennen aan andere smaken en vast voedsel.
Vanaf ongeveer 6 maanden veranderd het voedingspatroon en schema van kinderen volledig en kunnen kinderen ook diksap drinken. Ouders lopen er vanaf dat moment regelmatig tegenaan dat hun kindje slecht water drinkt. Met een paar druppels diksap geef je een heerlijk natuurlijk smaakje aan het water zonder veel suikers of zoetstoffen toe te voegen. Verdun diksap voor jonge kindjes sterk terug, bijvoorbeeld 1 deel diksap met 14 delen water. Zo went je kindje niet aan een te zoete smaak in zijn eet een drinkgedrag en kunnen ze diksap drinken zonder teveel suikers.

Linda (moeder van 2 kinderen) over diksap

“Mijn dochter heeft altijd heel goed water gedronken en doet dit nog steeds. Nu ze wat ouder (3,5) begint te worden vind ik het logisch dat ook zij af en toe wat anders wil drinken. I.p.v. puur appelsap kies ik er voor om zelf te bepalen hoe zoet haar appelsapje is. Ik doe dit soms door aan een grote beker water een klein beetje diksap toe te voegen. Zij tevreden, ik tevreden.”

Recent Posts
Neem contact op

Neem gerust contact met ons op. Om vragen te stellen over diksap, opmerkingen te versturen of om gewoon even hallo te zeggen:).

Not readable? Change text. captcha txt
zelf-diksap-maken