Hoi! Wij zijn druk bezig deze site voor je te laden...

Suikers in diksap

Even iets over de suikers die in diksap zitten.

We krijgen vaak de vraag wat nou het verschil is tussen de suikers in diksap en die in siroop. Even kort op een rijtje:

  • Diksap bevat alleen fruitsuikers, deze komen uit de vruchten zelf en zijn dus puur natuur.
  • De ingrediëntendeclaratie van siropen begint vaak met suiker. Dit wil zeggen dat siroop voornamelijk bestaat uit kristalsuiker. Voorbeelden van siropen zijn Carvan Cevitam, Roosvicee & Vitafit vruchtenmix.
  • Daarnaast zijn er veel siropen op basis van kunstmatige en chemische zoetstoffen. Er is veel discussie over het effect van kunstmatige zoetstoffen. De één zegt dat kunstmatige zoetstoffen geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, en de ander zegt het tegenovergestelde. Nog sterker: Je zou zelfs diabeticus kunnen worden van diezelfde kunstmatige zoetstoffen. Al met al zijn er nog heel veel onduidelijkheden die om meer onderzoek vragen.

Diksap is dus zoet door de suikers die in de vruchten zelf zitten. Het bevat verder geen kunstmatige toevoegingen en is hierdoor een veilig product voor jonge kinderen.
Vind je diksap alsnog te zoet? Veel mensen denken dat de verdunningsverhoudingen van diksap en siroop gelijk zijn, echter je hebt veel minder diksap nodig voor een glas sap. Diksap is veel geconcentreerder dan siroop waardoor je dus minder nodig hebt. Minder concentraat geeft minder suikers en dat maakt diksap een verantwoord en natuurlijk alternatief voor siroop. Daarnaast wordt diksap ook vaak gebruikt als smaakmaker, een klein scheutje diksap is al genoeg om een frisse smaak aan je water te geven.

Delen

Laat een berichtje achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *