Hoi! Wij zijn druk bezig deze site voor je te laden...

Recept: Zelf diksap maken

zelf diksap maken

Diksap is makkelijk zelf te maken en zo doe je dat.

Wat je nodig hebt:
• 2 kilo appels ( is goed voor ongeveer 400ml diksap
• Keukenmes
• Pan
• Glazen flessen
• Vergiet
• kaasdoek

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in grove stukken. Doe de appels in een pan.Breng dit aan de kook en laat een uurtje zachtjes pruttelen totdat je appelmoes hebt. Zet een vergiet op een grote kom en leg er een kaasdoek in. Schep hier de moes op. Bind de kaasdoek dicht, zet er iets op met een beetje gewicht en laat een nacht uitlekken.

De volgende ochtend knijp je het doek goed uit zodat al het vocht uit de moes is. Schenk dit in een pannetje en laat inkoken totdat je een lichte siroop overhoudt. Zeef de siroop en schenk in een gesteriliseerde glazen fles en laat afkoelen.

Delen

Laat een berichtje achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *