Zelf diksap maken

 In recepten

Diksap is makkelijk zelf te maken en zo doe je dat.

Wat heb je nodig om zelf diksap te maken??

  • 2 kilo appels ( is goed voor ongeveer 400ml diksap
  • Keukenmes
  • Pan
  • Glazen flessen
  • Vergiet
  • kaasdoek

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in grove stukken.
  2. Doe de appels in een pan en breng dit aan de kook.
  3. Laat een uurtje zachtjes pruttelen totdat je appelmoes hebt.
  4. Zet een vergiet op een grote kom en leg er een kaasdoek in.
  5. Schep hier de moes op. Bind de kaasdoek dicht, zet er iets op met een beetje gewicht en laat een nacht uitlekken.
  6. De volgende ochtend knijp je het doek goed uit zodat al het vocht uit de moes is.
  7. Schenk dit in een pannetje en laat inkoken totdat je een lichte siroop overhoudt.
  8. Zeef de siroop en schenk in een gesteriliseerde glazen fles en laat afkoelen.
  9. Genieten maar!
Recent Posts
Neem contact op

Neem gerust contact met ons op. Om vragen te stellen over diksap, opmerkingen te versturen of om gewoon even hallo te zeggen:).

Not readable? Change text. captcha txt
diksap-pannekoekendiksap-bosvruchtenmix-diksap