Is diksap ongezond?

 In veelgestelde vragen

Het is goed dat ouders zich steeds beter inlezen in wat ze wel en niet aan hun kinderen willen geven. Maar, wanneer je op het internet kijkt zie je ook hier veel verschillende meningen staan, dat maakt de keuze voor jou als ouder of verzorger niet makkelijk.

We krijgen nogal vaak de vraag; is diksap ongezond?
Ons antwoord: diksap past perfect bij een verantwoorde en gezonde levensstijl van bewust eten, drinken en voldoende beweging. Door de pure en natuurlijke vorm van diksap weet je precies wat je kindje binnenkrijgt. En dat is alleen fruit. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. En al helemaal geen toegevoegde zoetstoffen.

Grote kans dat jijzelf vroeger ook diksap kreeg van je ouders. Tegenwoordig is deze keuze echter groter en de opmars van de kunstmatige zoetstoffen zorgt voor een veelvoud aan keuzes. Daarnaast hebben we tegenwoordig het internet en is hier veel te vinden over de beslissing die ouders moeten maken. Of het nou gaat om voeding of tabletgebruik van de kids. Bij diksap we merken dat juist de enige aanmaaklimonade zonder gekke en onbekende ingredienten (diksap dus) soms wordt omschreven als een siroop die veel fruitsuikers bevat. We zien dat de fout die vaak gemaakt wordt is de siropen met elkaar te vergeleken in pure vorm. Er wordt op dat moment over het hoofd gezien dat diksap veel geconcentreerder is dan andere aanmaaklimonades. Hierdoor gebruik je voor een smaakje aan je water veel minder diksap dan je normaal van een andere aanmaaklimonade zou doen. Een glas aangelengd diksap bevat gemiddeld dan ook minder 6 gram fruitsuiker per 100 ml.

Ter vergelijk in een glas roosvicee bevat aangelengd ongeveer 10 gram suiker per 100ml. Daarnaast krijg je met een glaasje diksap géén: kaliumsorbaat, Cyclamaat, Acesulfaam-K, Sucralose of andere kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen binnen. Alleen dat al vinden wij een enorme pré.

Voor alles wat we doen geldt natuurlijk het alom bekende “met mate”. Geef je kind dus voornamelijk water, melk /thee en geef het water af en toe (bijvoorbeeld in het weekend) net dat beetje extra door er een beetje diksap aan toe te voegen.

Geef je kindje bij voorkeur water of slappe thee als drinken. Af en toe een glaasje speciaal diksap voor baby’s kan. Beperk dit wel tot één bekertje per dag vanwege de zoete smaak.” (bron: https://www.nutriciavoorjou.nl/olvarit/voedingsschemas/)

Kortom, wij vinden dat diksap naast voldoende water het meest verantwoorde alternatief is voor reguliere siropen en frisdrank. Daarnaast heb je de calorieën helemaal zelf in de hand. Wil je een laag-calorische variant? Dan voeg je gewoon wat meer water toe, zo krijg je heerlijk water met een smaakje.

En is vruchtensap wel goed voor je tanden? Zolang je niet de hele dag fruit, sap en andere zoete dingen eet en drinkt, hoef je je niet ongerust te maken. Je tandglazuur krijgt tussendoor voldoende tijd om te herstellen als je je houdt aan zeven eetmomenten per dag.

Recent Posts
Neem contact op

Neem gerust contact met ons op. Om vragen te stellen over diksap, opmerkingen te versturen of om gewoon even hallo te zeggen:).

Not readable? Change text. captcha txt
diksap-homediksap-appelallergie